sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

toisilla on, toisilla ei

Radio Jerevanilta kysyttiin, onko tulevaisuuden kommunistisessa yhteiskunnassa rahaa vai ei. Radio vastasi: - Puoluelinjasta oikealle poikenneet väittävät, että on ja vasemmalle poikenneet, että ei, mutta me puoluelinjalla pysyttelevät todelliset marxilaiset tiedämme, että toisilla tulee olemaan ja toisilla ei.

On sanonta, että nuttu nurin, onni oikein. Wahlroos osasi sen. Hän halusi tulla rikkaaksi ja sen lisäksi edellytti elämältä hauskuutta. Hauskapitoon kuului myös hänen nuoruusaikainen vasemmistolaisuutensa. Kääntymyksensä aikoihin hän kertoi huomanneensa aukkoja Marxin teorioissa, erityisesti kysymyksessä lisäarvon muodostumisesta. Parturoituna ja tyylikkääksi pukeutuneena hän ilmoitti toveripiirilleenn luopuneensa kommunismista.

Kyllä Suomi Wahroosinsa kestää ja turhaa on yrittää leipoa hänestä kapitalismin arkkikonnaa, jos hän on onnistuneesti pystynyt hyödyntämään talousjärjestelmää, jossa on aukkoja siinä missä Marxinkin teorioissa. Se, että Wahlroosilla on mielialoja kiihdyttäviä mielipiteitä vaikkapa sosiaalipolitiikasta, kuuluu demokratiaan.


2 kommenttia:

 1. Paha sanoa yhtään mitään, kommentit ovat ikuisia. Huomasin, että Jukka Kemppinen julkaisi blogiteksteistä 2014 valikoiman, Tältä puolen.
  Kirjassa on kuulemma myös kommentteja mukana, en tosin ole kyseistä kirjaa lukenut.
  Joten jos olisit lisännyt tähän myös kuvan, vaikka hevosesta niin olisin voinut kommentoida kuvaa. Niin kuin huomaat, en nyt pysty kommentoimaan;)

  VastaaPoista
 2. Kuvaahan minäkin kommentoin. Siinä järjestyksessä tämä pärehtiminen eteni, eikä niin, että olisin etsinyt kuvaa tekstilleni. Ostin taannoin kirjan Helsingissä käydessäni ja vilkuilin sitä vähän Ruttopuiston päivänpaisteisella nurmikolla.

  Tuosta Kemppisen blogikirjasta en voi sanoa valistuneesti sitä enkä tätä. Varmaan monet ostavat sen nähdäkseen, ovatko mukana kommenteissa. Epäilemättä siinä on lukuisa määrä Anonyymejä, mutta ainakin Petja Jäppinen omalla nimellään. Minäkin tuoreeltaan Kemppiseen muutamasti kommentoin ja joskus myöhemminkin, mutta nyt hartaasti toivon, ettei nimeni kirjassa esiinny. Ihan hyvä kommentti sulla.

  VastaaPoista