sunnuntai 3. elokuuta 2014

shtandart

Ylinnä oleva Shtandart on kopio Pietari Suuren vuonna 1703 rakennuttamasta aluksesta. Alkuperäisestä Shtandartista on säilynyt vain vähän tietoja, joten historioitsija Victor Krainyukoville annettiin vuonna 1987 tehtäväksi selvittää kaikki mahdollinen aluksesta. Krainyukovin löytämien tietojen pohjalta kopion suunnitteleminen aloitettiin vuonna 1991. Aluksessa on aikakaudelle ominaiseen tapaan paljon koristeluja ja kaiverruksia.

Alakuvan etualalla on raumalainen Vahine ja sen edessä uljas Mir.

Yläkuvassa ei ole karannut ilmapallo, vaan merkki vessojen sijainnista.

6 kommenttia:

 1. Kaunis laiva tuo Shtandart. Aavistelen alankomaalaista vaikutusta, totta kai. Mukavasti istuu kaljuunakuvaksi vihreäpöksyinen ohikulkija.

  Mir, siitä puhe mistä puute. No, ilkeilyä tämä.

  hh

  VastaaPoista
 2. Kas kun huomasit hauskan yksityiskohdan. Minäkin huomasin sen ja ajattelin istuksijan olevan laivan väkeä. Menee se viisaskin vipuun.

  VastaaPoista
 3. Turku sai sittenkin upean sään regatalleen, torstain ukkosmyrkyn jälkeen.
  Olisi tuolla ollut kiva käyskennellä, joenvartta ptkin kuljeskella.

  VastaaPoista
 4. Todella upean sään saikin, ja upeus jatkuu. Espoossa kaupungin puisto-osastolla olisi nyt kesätyöpaikkoja haravointitaitoisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama upeus täälläkin. Siellä oli hilkulla sen mielettömän ukkosen vuoksi, joka ei muuten sitten meille tullutkaan, saatiin vaan rippeiden rippeiden rippeet.
   PS. ei täällä vielä nyt ihan joka paikassa tarvittais sitä haravointiosaston työntekijää.

   Poista
  2. Täällä varmaan varttitunnin viimeinen ukonilma kesti ja muutaman kerran kovasti poamautti. Onneksi ei ole tulvia, manvyöryjä eikä maanjäristyksiä. Nyt ei ole ulkona kuin 27 ja sisällä 29.

   Poista