perjantai 3. heinäkuuta 2015

här vilar

Tässä lepää Suuren isänmaallisen sodan vuosina sankarillisesti kaatuneita neuvostosotilaita, joille synnyinmaa kiitollisena pytytti tämän monumentin Täktomintien varteen. Sen piirustukset tehtiin Moskovassa ja se on "kansainvälisesti" palkittu kauneimpana sotamuistomerkkinä Neuvostoliiton ulkopuolella. Kauneus on totisesti katsojan silmässä.

5 kommenttia:

 1. Aivan, muistomerkkiin, sitähän tuo hautuumaafunkion ohella ennen kaikkea on, oli vaikea suhtautua juuri muotokielensä tähden. Emme heti ohi ajaessamme edes tajunneet mistä oli kyse mutta totta kai, venäläisille se on tärkeä, vertautuen Riilahden taistelun muistoihin. hh

  VastaaPoista
 2. Saas nähdä, saako C. G. Mannerheim muistolaatan entisen Venäjän armeijan yleisesikunnan akatemiarakennuksen seinään. Ennestään Mannerheimista on jo Leningradin ajoilta rintakuva Spalernaja-kadulla Maral-hotellin tiloissa.

  Venäläiset haluavat muistuttaa, että Mannerheim ei ollut pelkästään venäläinen upseeri, vaan myös venäläinen vakooja.

  Venäjällä on nyt meneillään Putinin aloittama kampana Venäjän sotahistorian tutkimiseksi ja sen väärentämisen estämiseksi. Samalla kehitetään isänmaallista kasvatusta ja kohotetaan varusmiespalvelun mainetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku uutinen oli vast'ikään siitä ettei M:lle sallittaisi muistomerkin, vai patsaanko, pystyttämistä. Onkohan sama hanke? Venäläinen kaukoidän vakooja oli mutta yleisesikuntaupseeria hänestä ei tullut minkä sanotaan vaikuttaneen hänen johtamistapaansa johtamista hankaloittaen.

   Ikävä tämä Venäjähomma nyt. On tunne että Putin näykkii nurkastansa kun on siellä eristettynä. Sitä miettii ettei vain rupeaisi kovin sotilaskunniaansa puolustamaan. Alaiset ainakin jo puuhaavat mitä eriskummallisimpia hankkeita. EU ei puolestaan osaa muuta kuin pitäytyä kerran sanotussa. Koko juttu pitäisi saada puretuksi.

   No, minulta se ei onnistu, katsotaan saanko edes saunan lämmitetyksi! hh

   Poista
  2. Upseeriainesta, saunamajuri!

   Poista
  3. Mannerheim kävi akatemiassa lyhyen valokuvaus- ja topografiakurssin ennen lähtöään vuonna 1906 kahdeksi vuodeksi vakoojaksi Keski-Aasiaan ja Kiinaan, mutta peitetehtävä taisi nielaista miehen.

   Poista