keskiviikko 21. lokakuuta 2015

kalmiston kitsch-kaunotar

Tässä ei todellakaan ole näköispatsas, vaan italialainen tusinatuote, ei hautausmaan kaunistus, vaan kauhistus.

8 kommenttia:

 1. Älkää nyt, onhan se ihan hirmuisen sievä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lävähtää silmille kuin auringon häikäisy auton likaisesta tuulilasista. Hirmuisen sievä ei ole välttämättä kaunista. Minusta lakattu pronssikimuli esiintyy ihan väärässä kontekstissa.Kotipuutarhassakin se olisi kummajainen. Onhan sillä tietysti materiaalin arvo.

   Kaikessa ystävyydessä!

   Poista
 2. Meillä Ågelissa laulaa "Tapsa Rautavaara" puistikossa taapertavalle joutsenelle bussipysäkin viereisessä puistikossa torin laidalla. No, voittaa se tämän neitosen kun on näköispatsas mutta, mutta … postiin mennessäni kuljen tuosta aina läpi ja ihmettelen.

  Neitosesta vielä: luulen että jos kyse olisi italialaisesta hautuumaasta tai Vittorio Emmanuelen muistomerkistä Roomassa niin täydestä menisi. Kulttuureissa on eroja. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja esitys on näköispatsas Härski Hartikaisestakin. Tämä firma, joka on tehnyt neitopatsaan, tekee kaikenlaista krääsää, mitä vain voi hautausmaalle kuvitella ja seurakunta hyväksyä. Pieneläinhautausmaalle voi tilata oikeastaan mitä vain. Suomen tuotantolaitos (tai varastointi) sijaitsee Hyrylässä.

   Poista
  2. Spede on jäänyt minulta melkein näkemättä, ei niin etteikö olisi mahtunut 'repertuaarin' mutta minulle Spede kaatuu Loiriin, häneen itseensä, ei esim Turhapuroon sinänsä. Harmi oikeastaan mutta niin vain on. Spedellä taitaisi kyllä olla legio klassikoita, rautakaupasta alkaen. Vaan Renlundiakaan ei enää ole joten ..

   Poista
  3. En kestä Ploireja enää pätkääkään. Kyllä kai hänkin saa muistolaatan, pystin, kadun, torin tai puiston tai patikkareitin Lappiin, juhlarahan tai stipendirahaston tai postimerkin. Elokuvissa käytetyt verkkopaidat tai niiden näköisversiot tulevat olemaan kuumaa kamaa. Renska painui unholaan konkurssin myötä ja Härski kohtasi matkansa pään Kirkkonummen golf-kentällä.

   Poista