maanantai 30. marraskuuta 2015

ennen myrskyä

8 kommenttia:

 1. Mikä punainen vekotin? Lukee siinä mutten saa tekstistä selvää. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvatenkin se jonkinlainen pelastuksen sakramentti pelastusrenkaan yhteydessä on. Pitääpä ottaa lähempään tarkasteluun (kirjoitin vahingossa rakasteluun). Zoomasin kameralla osaa etäisyydestä, joten teksti jäi epätarkaksi.

   Poista
  2. Ahaa, en tajunnut rengasta. Komeata myrskyäkin olet kuvannut. Ihmiset laivoilla ovat kuulemma pelänneet.
   Olen itsekin kerran miettinyt että mitenkäs tässä käy. Oli pieni paatti Kreikan saaristossa ja me sen ruumassa matkalla Santorinilta Pireukseen. Myöhemmin luin että niillä vesillä voi nousta äkkinäisiä ja äkäisiä myrskyjä eikä ihan vaarattomiakaan ja siltä se tuntui. Sieltä ei vain nähnyt mitään :-) hh

   Poista
  3. Turvaa pakkasista, yksinäinen nuori mies :-)
   Oli 1964 maaliskuu ja Finnhansan lähtö oli jäätilanteen takia siirretty Hankoon josta ajettiin vasten tuulta, bofooreja 122, sitä ei vatsa kestänyt. Aamulla Öölannin ja Ruotsin välissä oli tyyni ja alkavaa kevättä. Lyypekissä humalainen natsi, ehta eilisen mies, yritti puhetoveriksi kun tunnustin tulevani Suomesta. Pääsin hänestä pakoon sentään.

   Nyt ajattelen ettei ollut viisasta lähteä ihan yksin. Ateenassa kävi kuitenkin tsäkä ja pieni jenkkiporukka pyysi joukkoonsa. He olivat kokeneita matkaajia, juutalainen (mistä minulle vaivihkaa huomautettiin) Arthur eritoten, opiskeiljoita pitkällä Eurooppaturneella. Mukavaa oli se että vielä niinä vuosina turisteja oli sesongin ulkopuolella vähän ja kaikki halpaa. Tosin hampaan poisto vei 300 drakmaa eli 10 päivän sapuskat.

   Matkalla näin myös jotain nyt kadonnutta, Georgi Dimitrovin mauseleumin Sofiassa. Oli siinä oma tunnelmansa, ei käy kieltäminen. hh

   Poista
  4. Finnhansan osalta on niin, että maaliskuun 18. päivänä 1995 syttyi Helsingissä Wärtsilän telakalla viimeistelyvaiheessa olleessa autolautassa tulipalo, jonka jälkiä olin nuorena sällinä raivaamassa. Ei ollut siihen aikaan hengityssuojaimia. Nokipölyä oli paljon.

   Poista
  5. Nuori sälli, hm, varmaan kuitenkin v1965? Niillä main joka tapauksessa kävimme pimeällä jotain isoa laivapaloa jossain eteläisessä Helsingissä katsomassa, kaverilla oli faijansa auto lainassa.

   Muistinko väärin laivan/lautan nimen ed. kommentissani? 1964 ei Wiki sen nimistä vissiin tunne, no väliäkö hällä?

   Poista
  6. Tärkeintä on, että tuli reissattua.

   Poista