sunnuntai 23. helmikuuta 2014

aurinko armas

Aurinkoinen päivä houkutteli joukoittain ihmisiä uivalle kevyen liikenteen väylälle ja sitä myöten joen toiselle rannalle, jopa ulkona sijaitsevien kahvilapöytien ääreen, mikä tähän aikaan vuodesta on peräti harvinaista. Täkäläinen seine virtaa pääosin jäätönnä, vaikka normaalisti helmikuussa förin korvaa jäätie. Toni Hellinen lupaa aurinkoisen sään jatkuvan.

2 kommenttia:

 1. Kaks keisaria siinä, toinen vain unelmissaan. Taisi käydä meille hyvin siinä kun saatiin tuo Alexander, sopiva mies sopivaan aikaan. Kyllä Klinge voi hyvin olla oikeassa. Ruotsin alla olisimme ehkä vaipuneet jonkinlaiseksi östlandiksi, pienin kirjaimin. No, kovin epävarmaa on kontrafaktuaalisuus. Kuvasi on hyvä, melkein symbolinen kun muistaa Aleksanteriin liittyvän mystiikan.
  Enkä voi olla arvailematta josko Bernadotella tuossa on jo se tupee jota pitävätRuosissa näytillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjän keisari Aleksanteri I ja Ruotsin kruununprinssi Kaarle Juhana siinä röyhtäilevät vuonna 1812 palattuaan taidekahvila CaféArtista.

   Kansallisen kehityksemme kannalta oli varmaan siunauksellista päästä Venäjän suuriruhtinaskunnaksi.

   Ruotsin vallan aikaan Suomi oli yhtä suurta linnaleiriä. Savolaiset suivaantuivat asiantilaan ja aloittivat Rautalammilla nuijasodan, joka levisi myös Pohjanamaalle, jossa maineeseen kohonneesta rälssimies Jaakko Ilkasta Flemingin miehet tekivät linnunruokaa.

   Poista