sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

huilaillen

Muistojen bulevardin rallissa sanotaan, että kevät toi rakennuksille muurarin, maalarin, hanslankarin ja rannoille hampparin. Nyt on Schengenin sopimuksen myötä repertoaari laajennut. Tässä ei sentään revitä enkeliteipillä kasattua kurttua.

20 kommenttia:

 1. Oikein kivaa katukuvaamista. Joo ne kurtut kuuluvat soittotaidottomille kerjäläisille.

  VastaaPoista
 2. Ei kurttua mutta harmonia 'Beigen runoelma'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa kerjäläiset ovat jalkautuneet torille ja kävelevät ihmisiä kohti pahvimukiaan heristellen. Naisia ovat. Kerjääminen taitaa olla akkain työtä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Miesten hommiin näkyy kuuluvan naisten tienistien kerääminen. Mulla olisi kaksi huuliharppua ja nokkahuilu. Voisin mennä kulmille kotimaiseksi vaihtoehdoksi.

   Poista
 4. Heh, Malminsillan korkeimmalla kohdalla istui, oliko joulun maissa nuori mies romanikerjäjäläisten joukossa ja piteli tekstilapua jaloissansa: "Olen suomalainen työtön!" Vieressänsä shäferi, turvana? Eipä tuo montaa päivää jaksanut. Mummot sen sijaan istuvat sitkeästi palleillansa kutimet kädessä ja valmiit työt myynnissä ikkunalaudoilla, sukkia, lapasia, villapaitoja. Etelämaalaisilla ei noita taitoja tai haluja ole.

  Juu, me joukkoon vaan Kalevi! Luulen soittajilla olevan mukavat tienestit ;-) Siihen kun asettuu katulähetyksen viereen niin voisko parempaa pyytää. Itekin olen ajatellut jos vaikka laittais näyttelyn siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bulevardilla entisen katulähetyksen tiloja sanotaan pullakirkoksi. Siellä saa sielunhoitoa ja soppaa, jommassakummassa järjestyksessä.

   Olihan se muuten outoa, että mummot meinattiin häätää Malminsillalta. Oliko siinä kysymys verottajan virkainnosta vai kulkuväylän tukkimisesta.

   Oli outoa sekin, kun radan taakse perustettiin myymälä nimeltä ostoparatiisi. Rakennuskompleksissa oli, jollei ole vieläkin, kiinalainen ravintola, jossa usein kävin syömässä asuessani Vaaralassa.

   Poista
 5. Ostoparatiisi? Tarkoitatko Ala-malmin puolen kauppakeskusta jonka nimi nykyjään on Nova? Parkkeeraan autoni sinne C-marketin talliin ja kävelen radan toiselle puolelle Prismaan! On siellä katutasossa tosiaan kiinalainen ruokapaikka, kai suosittu mutta ravintolakäyntini vuositasolla lähentelevät nollaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tullaan Helsingistä Leningradiin päin, niin sillan oikealle puolelle, missä nykyisin on asema, rakennettiin Ostoparatiisi. Siihen curry-kapakkaan mentiin ylhäältä kävelytasanteen kautta. Luultavasti tarkoitan Alatorin Prismaa, koska Ostoparatiisia ei enää ole. Rakennuskompleksia on laajennettu. Muistelen kauppaa varastotyyppisenä, laartikkomaisena kitumarkkettina. Olikos radan toisella puolella punatiilisessä talossa Elanto... Malmilla oli valkoisessa puutalossa oikea kalakauppa, ja Käpylässäkin, mutta ei puutalossa. Eirassa toimii vieläkin kalakauppa kivjalassa Tehtaankadulla. Toreja ja halleja ei oteta tässä lukuun.

   Poista
 6. Samasta paikasta, Ostoparatiisi/sittemmin Nova taidamme puhua. Minä aloitin säännöllisemmän 'liikkennöinnin' Malmille ehkä 15 v sitten jolloin mainitulla paikalla oli alullansa mittavat laajennustyöt. Kaupungunjohtaja Pajunenkin kävi siellä tarkastusmatkoilla. Ymmärsin hänellä olevan osuuksia sinne rakennettavaan uuteen City-markettiin. Jos siellä oli Prisma radan oikealla puolella niin olen sen tykkänään unohtanut.
  Elannon kaareva punatiilirakennus on tukevast vanhalla paikallaan. Se on nyt mm kerhotilana, Malmin 'veteraaneilla' tms. Samalla puolella rataa, torin äärellä tai liki on enemmänkin vanhan ajan tunnelmaa, joku puutalo ja pikkuisempia liikkeitä, vanha apteekki ja kesäisin torikauppaa. Viihdyn sillä puolen paremmin. Radan vasemmalla puolen ovat nekin liikkeet missä pidetään kaupan maalaustarvikkeita. On siellä se kultasepänliikekin joka pari vuotta sitten sai runsasta julkisuutta kun se komeasti ryöstettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasemmalla puolella taitaa olla vielä Pelastuarmeijan kirpparikin. 2020 grynderit alkavat rakentaa taloja lentokentälle. Vanhasta lentoasemasta tulee varmaankin kierrätyskeskus.

   Poista
 7. Siellä päin Ormus-?mäentiellä oli suuri kirpputori, nyt jo asuntoalue. Kävin siellä parikin kertaa Leninin muotokuvan ostoa miettimässä. Oli se tipalla, niin komeat oli kullatut kehykset mutta en keksinyt käyttöä. Hinta oli 300€.
  Eikös vain lentoasemaa voisi kayttää taidehallina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä näkyy Oikotiellä olevan asuntoja myynnissä ja vuokralla Ormusmäentiellä. Minusta lentoasema on tyylikäs rakennus. Olen käynyt siellä kahvittelemassa ja kentällä lentonäytöksissä. Mieluummin saisivat panna Tattarisuon sileäksi ja antaa lentotoiminnan jatkua, koska olen tullut panneeksi nimeni netissä lentokentän lopettamista vastustavaan adressiin. Hyvinkään kenttä olisi lähellä, mutta sinne pitäisi rakentaa lennonjohtotorni ja halleja ja luullakseni kiitoratojakin. Kävin siellä muutaman kerran kakruna Hyvinkäällä asuessani ja muistelen sen olleen nurmikenttä.

   Poista
 8. Lentokenttäasiasta minulla ole perusteltua mielipidettä. Se vaatisi pirunmoista perehtymistä 'Suurhelsingin' kaavoitus- ym tilanteeseen. Saisihan se jatkua mutta niin ajattelee joku Katajanokan lentoasemastakin. Hankalia kysymyksiä. Tattarisuon eli "Köyhän miehen stokkan" soisin säilyvän omassa nurkassansa.

  Kohdallani suojeluasia on ikävästi aktuelli kun kaupunki haluaisi suojella ja säilyttää "Veräjämäen vanhan huvila-alueen" ikäänkuin se vielä olisi olemassa. Nämä vanhat ovat pieni vähemmistö rivitalohelvetissä ja korostavat vain aikojen idioottimaista nykytilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen köyhien Stokka sijaitsi Pikku Huopalahdessa, jossa nykyisin on Helsingin legolandia, jonka rakentaminen aloitettiin Oulun koulukunnan huvimajoilla. Rakennusmuoti sai yllättävän paljon suosiota ja sillä pilattiin monia kauniita kirkonkyliä ja kaupunginosia. Katselin vanhoja kuvia Veräjämäestä. En tiedä, paljonko sitä on vielä jäljellä. Jossain jutussa kaupunki valittaa, että siellä on liikaa virkistystilaa, joka ryteköityy, koska kaupunki ei ehdi hoitaa niitä. Rakennettakoon siis taloja.

   Poista
 9. Tämä on iso juttu kaikkinensa enkä jaksa nyt mennä syvemmälle. Pieni esimerkki vain: Ryteikkö syntyy takuuvarmasti kun kaupunki kaataa Nikolai I aikana syntyneen, terveen, helppokulkuisen kuusikon jonkin mieleen juolahtaneen 'metsänhoidollisen' tarpeen ajamana. Tämmöinen kuusikko oli yhtenäisenä Vantaan varrella Pikkukoskelta Vesilaitokselle. Olipa siellä juhlallista kulkea pikkupoikana. Tämä rikottiin ottamalla 1/3 osa pois sopivasti kuusikon keskiosasta. Muutama tammi sinne on istutettu, varmaan komeita v.2200.

  Suojelun kohteiksi suunniteltuja on n.40. Rakennusoikeudet ovat niin suuria ettei huviloille jää asiaan kuuluvia pihoja. Saas nyt sitten kattoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kuvagallerioissa. Ovat paikat muuttuneet. Kuusten tilalla on nyt "arvokas lehto" joen molemmin puolin.

   Kuopiossa kaupunki päätti panna osan Puijon metsästä rahoiksi ja kertoi hakkuuaukioiden olevan metsänhoidollisia maisemanavauksia. Pystyynjätetyt notkuvat riukumännyt myrsky katkoi.

   Poista
 10. Hah, niitä jesseteipeillä korjattuja kurtunrisoja olen nähdyt itäisessä Helsingissä ja ääni,maailma niissä on aivan sieltä itsestään. Huilisti, mikäli osasi instrumenttinsa, on varmasti ollut hieno kokemus. Jäitkö kuuntelemaan vai laukkasitko karkuun heti kuvan ottamisen jälkeen? Pidin tästä kuvasta, ihminen vaihteeksi takaapäin ja arjen todellisuutta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huilisti oli etnisesti epäsuomalaisen näköinen, mutta ei nähdäkseni ollut musisoimassa tienistimielessä ja soitti hyvin.

   Poista