perjantai 7. maaliskuuta 2014

kivet

Merivesi on poikkeuksellisen alhaalla, mutta jo nousemaan päin. Tuuli on pysytellyt etelän ja lounaan suunnalta. Ennen ajateltiin, että Suomikin pysyy asuin- ja viljelyskelpoisena Golf-virran ansiosta, mutta kyllä se johtuu etupäässä lounaisista ilmavirtauksista, jotka ovat tänä vuonna ryöpyttäneet Brittein saaria rajummin kuin 125 vuoteen.

4 kommenttia:

 1. Minäkin noita kiviä, ehkäpäTurmsin innoittamana, olen muistini tueksi joskus mukaani ottanut. Nyt ihmettelen että mikä oli sekin käänteentekevä tapaus johon tuo tai tämä kvartsinpala viittaa? Poikkeuksiakin on. Musta malminpala on Tornionjoen rannalta ja kertoo ensi kertaa nähdystä laulujoutsenesta, iso juttu silloin.
  Nyt saisi ottaa kiven siitä hyvästä että aurinko paistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli muinoin aika kasa kiviä, isojakin. Nyt on vain naperot Utösta, Jurmosta ja Bokullasta. Pyörämatkoilta kertyi kaikenlaista pienesineistöä veneentappia myöten. Enää on sormenmittainen nukke roikkumassa pöytälampusta. Löysin sen joskus neljännesvuosisata sitten Nastolasta, kun melkein viimeisillä voimillani päätin teltanpaikasta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ovat kuvauksellisia eivätkä juokse karkuun.

   Poista