torstai 3. huhtikuuta 2014

puoluekone yskii

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan, Jouni Backmanin, mukaan SDP:n ”puheenjohtajakisaa” käydään vielä mielikuvilla, ja niillä sitä käydään jatkossakin, jos puheenjohtajavaali puoluekokouksessa on ministerivaali.

Pitäisi ymmärtää, että puolueelle valitaan puheenjohtaja eikä mahdollista pää- tai valtiovarainministeriä siltä varalta, että eduskuntavaaleissa hyvin kävisi. Jos kuitenkin valitaan muodolliseksi jäävä puheenjohtaja, kuten nyt on tilanne, niin puoluesihteeriksi pitäisi saada esiintymiskelpoinen, karismaattinen linjanvetäjä, kuten joskus on ollut.

Aikoinaan työväenliikkeen järjestöissä sanottiin puoliksi leikillään ja puoliksi tosissaan, että sihteeri valitsee puheenjohtajansa.

Antti Rinne on jo ilmoittautunut ministeriksi ja toivonut samalla linjavaaleja, mutta hänen linjastaan en tiedä. Jutta Urpilaisen linja on keskustalaisuus.

Demarius on niin kuin se määritellään. SDP:n vasemmalla puolella kököttää ikävästi Vasemmistoliitto-niminen betoniporsas.

Muinaisuudessa, tullessani työväenliikkeen poliittiseksi palkkarengiksi, veisteltiin yleisesti, että SDP ja Kokoomus kilpailevat keskenään  siitä, kumpi pystyy paremmin johtamaan kapitalistista valtiota.

SDP:n piirissä selitettiin taannoin, että internet on nykyajan työväentalo. Virtuaalitoveruus on heikko side. Kepu vaikuttaa jossain määrin pystyneen jatkamaan tupailtaperinnettään muuallakin.

SDP:lle pitäisi seuraavissa eduskuntavaaleissa käydä niin huonosti, että se joutuisi määrätietoisesti pohtimaan, miten on olemassa ja miksi, mutta sekään ei välttämättä estä puolueen muuttumista valkoiseksi kääpiöksi, millä en tarkoita planeettaa, vaan pingispalloa.

(Kuvan otti Ville)

5 kommenttia:

 1. Eli Urpilainen hakee takaisin Kokoomuksesta sinne karanneita oikeistodemareita, Vihreistä niinikään plus niitä joilla on tarve ideologiseen pohjavireeseen. Toimiiko Lasse Lehtinen hänelle tiennäyttäjänä? Sekä auttaisi jos SDP:n nimi todella muutettaisiin Demoraattiseksi puolueeksi? Samaan aikaan vasen laita vuotaa Soinin ja/tai Arhinmäen suuntaan. Jos Persut ehkä hajoaakin niin minne äänestäjien paluu suuntautuu?

  Netti? Siellä tuuli tuo ja tuuli vie. Luulenpa, että juuri nyt pitäisi olla kysyntää puolueen johdossa rauhalliselle mutta karimaattiselle tyypille.

  Ps. Jyrki-boy teki sitten pikapääktösen perjantaisen Economist-artikkelin pohjalta? Päästään ainakin pojun päivittäisistä moraalivuodatuksista. Kuinka niihin suhtaudutaan mahd. Komissiossa on eri juttu.

  VastaaPoista
 2. Eihän Jutta Urpilainen mikään puoluepamppu ole. Näkeehän sen sokea Reetta ja kuulee kuuro Kallekin. Varmasti on oikeistodemareita mennyt kokoomukseen, vaikka en tiedäkään sitä varmasti. Eteenpäin leskisläisen Lasse Lehtisen viitoittamalla tiellä. Oman asiansa demokraattejahan kaikki puolueet ovat. SDP:n vasen laita ei ole lavea, mutta oikea yltää yli horisonttiviivan. On selvää, että SDP:n rysänperä vuotaa pahasti. Puolueloikkari Putkonen selitti, että SMP ei ole puolue, vaan kansanliike. Nyt innostui myös Jyrki-boy selittämään. että Kokoomus ei oikeastaan ole puolue, vaan ihmisten yhteistoiminnan muoto. Mitä puolue sitten on. Persuomalaisten äänestäjäkunnan aatetausta on vain arvailtavissa, mutta hyvin mahdollinen on myös vastajytky, eli äänikato. Soini on henkisestikin lihonut, rauhoittunut ja hallitushaluinen, millä saattaa olla äänestäjiä koossapitävä merkitys. TPSL:n ja SMP:n vauhti hiipui 30 vuodessa. Molemmat ennen loppumistaan vielä hajosivat. Saman kohtalon lapsia saattaa olla Perussuomalaiset-puoluekin

  Joku poliittista kommentaattoreista väitti, että Jyrki on ihan aidosti idealistinen eikä ollenkaan pragmaattinen. Jyrki ja jutta antavat ymmärtää pelastaneensa Suomen taloudelliselta ahdongolta, mutta mistä sitten tämä taloudellinen ahdinko? Nämä Euroopan pelastajat selittävät, että jos Suomi ei taloudellisesti tukisi EU:n konkurssivaltioita, menisi meillä vielä huonommin. Käynpä Pihtiputaalla selvittelemässä tätä paradoksia. Siellä ovat valtakunnanviisaat Lauri ja mummo.

  Nykyisen hallituksen kolmella kolmella ministerillä on jo valmis pakosuunnitelma Brysseliä kohti.

  VastaaPoista
 3. Sitaatti

  -Kataisen lähtö tarkoittaa vääjäämättä sitä, että pieni poliittinen sisäpiiri eli kokoomuksen puoluekokous pääsee valitsemaan Suomelle pääministerin. Kun keskusta teki tämän viimeksi vuonna 2010, pidin käytäntöä jo silloin demokratiaa ja kansanvaltaa halventavana tapana. Eikö olisi aika laittaa pääministerin valinnan pelisäännöt uusiksi, vihreiden rovaniemeläinen valtuutettu Miikka Keränen kysyy Puheenvuoron blogissaan. (US)

  VastaaPoista
 4. Kaikissa peleissä tarvitaan erotuomari joka voi puhaltaa pelin poikki. Presidentillä oli tämä valta ennen puolueiden 'vallankaappausta'. Nyt työvälinettä ei ole. Asianlaita olisi syytä ajoissa korjata, muutoin tässä käy vielä kuin aikoinaan Puolalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että saattaisin olla Olli Rehnin kanssa samaa mieltä ylimääräisistä eduskuntavaaleista, sillä hassaa se valtio rahaa muuhunkin turhaan. Kepulla saattaisi olla saumaa katkaista kokoomuksen värisuora ja näyttää demareille närhenmunat. Politiikan peliähän Rehnin ehdotus on, mutta minua jo kyllästyttää tämä median ylimitoittama kuhina Mervi Kuittisen aviomiehen ympärillä.

   Poista