sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

sotiemme veteraanit

Tänään vietetään veteraanipäivää. Sana sota on jäänyt ainakin kalentereista pois. En ole aikoihin antanut rahaa veteraanipäivien keräykseen, koska en ole selvillä edes siitä, monesko veteraanipolvi on jo menossa. Varsinaiset sotaveteraanit ovat vähenevä luonnonvara ja veteraanijärjestöt ovat joutuneet väen vähetessä realisoimaan omaisuuttaan, mutta keräys jatkuu ja rahaa kertyy ja sitä käytetään tietääkseni muuhunkin kuin alkuperäiseen tarkoitukseensa. Eiköhän kunniavelka ole jo taloudellisesti maksettu. En tunne huonoa omaatuntoa siitä, että käytän vähät senttiseni omaksi hyväkseni. Isäni sanoi, että hermot män Suursaare valtaukses. Hän pääsi viisikymppisenä eläkkeelle.

2 kommenttia:

 1. Mimulle se ja sama mutta olen miettinyt että siinä hiukan huijataan asevelvollisia kun heidät pannaan muka tärkeälle asialle keräyslippaineen. No, en sitten tiedä.
  Tänään oli täällä pitkällä lounaalla nuorimman setäni (sen joka oli Suursaaressa) leski, sotaveteraani hänkin. Kun saatoin hänet bussipysäkille O-kylän seurahuoneen toiselle puolen niin hän oli huolissaan että minulle tulee siitä pitkä kävely kotiin. Virkeä 88-vuotias ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhus tietää, ettei matkoja voi mitata vain kilometreissä.

   Poista