maanantai 26. toukokuuta 2014

rappiolla

Parhaat päivät takanapäin.

4 kommenttia:

 1. ... on hyvä olla.
  Surku näiden pitsihuviloiden puolesta. Rappiolle menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden ylläpito maksaa rahaa ja edellyttää viitseliäisyyttä, ja varsinkin perikuntien käsiin näitä hajoaa. Tähän kuntoon päässeellä huvilalla ei ole enää myyntiarvoa eikä tonttia voi myydä, koska sen omistaa kaupunki.

   Poista
 2. Kalevi

  Pelkkä viitseliäisyyskään ei nykymaailmassa enää riitä rakennusten ylläpidossa kun ovat tulleet voimaan nämä energiankulutusssäänökset. Tuollaisen, hatararakenteisen talon korjaus maksaisi miljuunia ja periaatteessa mitään nyt ulospäin näkyvää ei voisi entisistä ehjätä. Runko korkeintaan. Ikkunoillekin joutuisi tekemään radikaaleja ratkaisuja. Ilman perustuksienkaan täysremppaa ei selviäisi. Halvempaa on panna matalaksi ja laittaa uusi ja sen grynderit tietävät.

  Ei ole kuulunut pitkään aikaan Linnunlaulussa kauan remontissa ja riitelyn alla olleesta yksityishankkeesta mitään? Onkohan se jo kaput?

  Kyllä ne sijoilleen lahoavat, ei maha mittään.

  Aion katsastella tämänkaltaisia rakennuksia (ehkä jäljelläolevia pohjia vain) tarkalla silmällä sitten Karjalassa jahka pian sinne poljen.

  VastaaPoista
 3. Terijoelta tuotiin paljon huviloita. Jostain syystä niitä on erityisen paljon Järvenpäässä. Arkkitehtonisesti ne ovat nikkarityyliä, kuten tämäkin, usein vain palikoista koottuja.

  Kansalaisvaikuttajaksi sanotun Kepun ent. kaupunginvaltuutetun, Aulis Juneksen, omistama huvila Linnunlaulussa muistuttaa kunnoltaan aika tavalla yllä olevaa.

  VastaaPoista