lauantai 7. kesäkuuta 2014

kansako kaikkivaltias

Antti Rinne on luvannut ja vannonut valtiovarainministerinä kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä noudattaa virassaan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimia oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti (SDP) kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi. Eikö tällaisesta hengellisestä valtiokirkollisesta pölhöilystä voisi jo luopua. Eikö uskovaisenkin olisi viisainta noudattaa uuden liiton profeetan neuvoa, Mt 5: ”Älkää vannoko lainkaan.” Antti Rinne toimi mahdollisesti ns. kulttuurikristityn tavoin, mutta en tietenkään ole päässyt hänen sisintään tutkimaan. Herran edessä vannominen ja sormien pitäminen Raamatulla ei tietenkään pätevöitä ihmistä ministerinä eikä vähennä maasta työttömyyttä, mutta voihan ajatella, että Herra tekee ihmeen panemalla herrat järjestykseen. Usko siirtää vaikka vuorineuvoksia.

5 kommenttia:

 1. Tätä valan vannomista käsi raamatulla olen minäkin ihmetellyt. Sitkeässä on käytäntö. Poliittisissa vannomisissa kävisi jokin Suomen laki -opus sormien alle, jos ne (sormet) pitää jonnekin asetella vala-asentoon. Mutta perinteet!

  VastaaPoista
 2. Niin ne perinteet... Nakkien alle perustuslaki ja klaviatuuriin juhlallinen vakuutus. Kunnia ja omatunto ovat politiikassakin epämääräisiä käsitteitä.

  VastaaPoista
 3. Valan vannomisesta, no, asialla on se yksi merkitys: olet velvollinen tuntemaan virkaa koskevat velvoitteet. Loput on Gurrelieder.

  Kun lehdissä ihmetellään että pärjääköhän tuo Antti Rinne valtion varainhoitajana niin ihmettelyä ei pidä ottaa ilkeilynä. Homman hoito vaatii pitkää tutustumisaikaa. Olisi ollut kaikin puolin kohtuullista, että Urpilainen olisi hoitanut sen hallituskauden loppuun, Rinnettä ehkä tarvittaessa konsultoiden. Että Jutta keskeytti työnsä on laskettava huonon häviäjän oikutteluksi ja kannattaa tulevaisuutta ajatellen panna muistiin. Asiaa ei paranna useiden kokoomusministerien antama ala-arvoinen esimerkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtyn imehtelyysi. Virkaa koskevat velvoitteet, niinpä niin. Rinnekin on vastuussa äänestäjilleen, mutta vain puolueensa hallinnon enemmistölle. Outoa tämä ministerikarkulaisuus ja outoa ylenpalttinen puoluekähmäisyys maan asioiden hoidossa. Näin risassa tilanteessa olisi hallituksen hajottamisen ja ennenaikaisten eduskuntavaalien paikka, mutta eihän se nyt käy, kun emme enää elä Kekkosen-aikaa ja pääministeriksikin on kokoomuslaista tunkua. Emerituspresidentti Koivistokin fundeerasi, tuliko hänen virka-kautenaan riisuttua presidentiltä liiaksi valtaa. Nythän kokoomuksella on pallit hyvin uunissa, kun sillä on valtakunnan johdossa SDP:n tukema värisuora.

   Poista
  2. PS. Ministerineläke on hyvä lisä turvattoman vanhuuden varalle.

   Poista