lauantai 21. kesäkuuta 2014

pyhäkkö

Suomalaisille kirkonkylille en yleensä antaisi kovin korkeaa arvosanaa. Eihän kyliä museoida voi, jos ne halutaan elävinä pitää, mutta miksi sallitaan ruma rakentaminen. Kauniita kirkkorakennuksia ja rauhaisia kalmistoja sentään on kylien saarekkeina.

4 kommenttia:

 1. What a quaint little place well hidden in between the trees.

  VastaaPoista
 2. Yhdellä haulla löytyi rakentajan sukunimikin, Killainen. Taitaa olla suomenkielisestä rahvaasta tämä Kaarlo, ehkäpä "Carl Jakobsson" kirkonkirjoissa. Olisiko niin, että Merimasku kuuluu alkujaankin suomea puhuneeseen Varsinais-Suomeen? Hyvä että kelpasi intiaanille. Yes!

  hh

  VastaaPoista
 3. Jees söör. Carl Jacobsson on kirkonrakentaja kirkonkirjoissa. Merimaskun hautausmaalla kiinnitti huomiotani juuri hautakivien suomalaisnimet nen-päättein. Rymättylässä, Kustavissa ja Velkualla oli tilanne sama, mutta Kemiössä vain yksi kolmasosa asukkaista on suomenkielisiä. Suomenlahden ulkosaarten asukkaat evakuoitiin juuri Turun saariston suomenkielisille alueille. Tuntui oikein oudolta suomen ensisijaisuus ruotsikielisen saariston jälkeen. Kuvailin hautakiviä. Eniten löytyi mullanalaisia sukulaisia Kustavista ja Rymättylästä. Merimaskusta löytyi vain yksi vanhan nimen perusteella. Ruotsinkielisessä Nauvossa on myös meikäläisiä. Seiskarista tullut isoisäni isä kuoli Kustavissa. Piti menemäni juhannuskirkkoon Merimaskuun, mutta matka estyi pirullisen sään takia. Vihollinen on aina valveilla.

  VastaaPoista