tiistai 10. kesäkuuta 2014

uskottava stubbsahdus

Utön linnakesaaren tykkien 20 km:n kantama riittää hyvin variksiin ja venäläisiin.

4 kommenttia:

 1. Ulkomaankauppaministerin pyrkimys leikkiä suurta Aleksanteria on lähinnä naurettava mutta tuntuu menevän kuin häkä monen, niin juuri, häkämiehen päähän. Tunnettu blogisti Virolainenkin on tästä urhoilijanuorukaisesta innoissaan, miten ne sanovat, "let me cry!"

  Jos minulla olisi se valta ja voima mikä valtion johdolle kuuluu niin viestittäisin itäänpäin nykyisen suhtautumisen jatkuvuutta ja lisäisin samalla sopivalla summalla puolustusmäärärahoja korostaen näin omaa tahtoamme. Luulenpa että tuo kaunis kuvasi puhuu juuri sitä kieltä jota naapurin johtajatkin ymmärtävät ja myös kunnioittavat. Mutta hötkyilyt pois!

  VastaaPoista
 2. Sotahysteria kukoistaa, On saatu tällekin kesälle oma ruokolahden leijonansa. Neuvostojärjestelmän romahdettua muistan olleen vastaavanlaista sapelinkalistelua. Jos pres. Niinistön mielestä armeijalla on rahaa nykykaluston toimintoihin, se riittäköön. Jos ihmiset haluavat lisää hornetteja, olkoot valmiit maksamaan enemmän ruoasta, sosiaalipalveluista, terveydenhoidosta ja paljosta muusta. Jostainhan on tingittävä. Ainoa josta ei voi tinkiä on lama. Se tulee säännöllisesti globaalikapitalismissa kuin manulle illallinen. Jo vanha Marx ennusti talouspulien toistuvuuden, vaikkei kaikessa ihan nappiin osunutkaan.

  VastaaPoista
 3. No, Niinistö eilen puhui 50 - 150 miljoonasta, Se löytyy helposti YLE:n ja ulkomaiden oligarkkien budjeteista tai vaikkapa suomalaisten kaukoidän reissuista.

  Luultavasti mitään ei tapahdu mutta ei sitä kristallipalloakaan ole saatavilla. V.Tanner ei 30-luvun lopulla uskonut ihmisiä niin hulluiksi että ryhtyisivät uuteen suursotaan vaan kuinkas kävi? Historia ei ehkä toista itseään mutta kuten sanoit ilmassa on epäluuloa ja media tekee kaikkensa sen ylläpitämiseksi. Kasvojen säilyttäminen on aina ollut miessukupuolelle tärkeää ja on sitä nyt erikoisesti venäläisille koska tietävät maansa jälkeenjääneisyyden. Ja talvella EU astui lainatarjouksilleen ym. Moskovan varpaille Ukrainassa.

  Kyllä tässä voi olla syytä huolestua.

  VastaaPoista
 4. Helpoimmin raha irtoaa veronmaksajan kukkarosta.

  Kyllä tässä tiettyjä jännityksen elementtejä on.

  Tanner ei uskonut, että suurvallalle pienen valtion suvereniteetti ei merkitse mitään. Sittemmin Stalin vertasi Suomea aidanrakoon kärsäänsä työntävään sikaan.

  Ukraina on historiallisesti, taloudellisesti ja poliittisesti hieman kimurantti juttu.

  Tunnettuja ukrainalaisia olivat mm. Vjatšeslav Molotov, Nikita Hruštšov, Nikolai Podgornyi ja Leonid Brežnev.

  Ukrainassa on jotain, josta on kiinnostunut niin vanha EU kuin toukokuussa perustettu uusi EU. Viime kädessä on aina kyse aineellisista eduista.

  Kaikki sodat ovat valloitussotia.

  VastaaPoista