tiistai 29. heinäkuuta 2014

kallellaan

Bonsdorff-suvun empiretyyppinen hautakappeli Kakskerran hautausmaalla on uhkaavasti kallellaan; uhkaavasti sikäli, että uhkaa pyllähtää selälleen.

5 kommenttia:

 1. Anti mennä vaan!

  Miksiköhän nämä käyvät hyvin venäläiseen luontoon, vaan eivät oikein tänne meille? Kuusikko on heille pusikkoa? Kaupunkeihin voivat sopiakin.

  hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ortodoksien grobu on oikein mukava rakennelma.

   Tässä on kartanonherra rakentanut itselleen ja lähimmilleen kunnon lukaalin ylösnousemuksen päiväksi ja alustalaisten vavistukseksi.

   Kyseessä on Brinkhallin kartano, jonka rakennutti 1700-luvun lopulla Turun Akatemian lääketieteen ja luonnontieteen professori Gabriel Bonsdorff.

   Hänen lahjoittamalleen maalle rakennettiin 1760-luvulla Kakskerran kirkko, joten eiköhän hän liene kaatuvan kappelinsa ansainnut.

   Kartanossa filmattiin TV2:n Hovimäki-sarja.

   Kartanoa pidetään yllä Anna ja Signe von Bonsdorffin sukurahastolta saaduilla varoilla. Katanoon ja sen puutarhaan on mahdollista tutustua, mutta ostoksia voi tehdä vain käteisellä.

   Poista
 2. Heh, aikoinaan luin, toimeksiannosta, monta nidettä Henrik Gabriel Porthanin kirjeenvaihtoa. Muistan siis mainitsemasi Gabriel Bonsdorffin olemassaolon (mutten paljon muuta). Luulin kappelia vähän nuoremmaksi.

  Hm, Hovimäki taisi olla semmoista taattua työtä?

  hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet eivät tiedä Porthan-nimeen liittyen kuin Oivan ja Klaavan.

   Poista