keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

nälkä meil on aina vieraanamme

Suomalaisotos Turun kansainvälisiltä suurmessuilta.

6 kommenttia:

 1. Ehkäpä nyt nälkä hieman tyydyttyy :)

  VastaaPoista
 2. Etteivät ole niitä valmisruokaan siirtyneitä fransmanneja? Hyh-hyh!

  hh

  VastaaPoista
 3. Jalostajan meidän äidien ruoka saattaa saada markkinaraon Ranskasta ja la cuisine française on pian muisto vain. Suomalaiseen jokaperheen ranskalaiseen "keittiööön" kuuluvat ranskanpulla ja ranskalaiset perunat ja paremmissa piireissä vinegrette.

  Polakka taisi kadota Elannon leipäehtaan lopettamisen myötä. Se nyt vain tuli mieleeni tuon ranskiksen kylkiäisenä.

  VastaaPoista
 4. Pitänee peruutella pahoja puheitansa taas.

  Vävy kun yhteen aikaan joutui useasti käymään Marokossa niin säästi rahaa ja liftaili. No, siinä tutustui ihmisten ruokailutapoihin. Asfalttimiehet Ranskanmaalla, kun tuli lounasaika, levittivät ruudullisen liinan penkalle, kattoivat kauniisti ja söivät kaikessa rauhassa kunnon aterian. Oli oikein jäänyt mieleen etteivät duunarit juuri muissa maissa …

  hh

  Joo, polakkaa meilläkin syötiin, ranskanleivän siivu kun tuppasi leikatessa hajoamaan.

  VastaaPoista
 5. No mitäs pahaa puheissa. Tarkemmin kun mietin, niin kaikissa duunipaikoissani on ollut ruokala, paitsi jonkin aikaa köyhässä työväenliikkeessä, mutta silloinkaan ei nälkä ollut aina vieraanamme. Vuosaaren telakan henkilöstöpäällikön kanssa jutellessani hän sanoi, että työmaaruokala on ihan välttämätön jo työrauhankin kannalta, koska kun työläiset voivat purkaa huonon tuulensa ruokaan ja keittiöön, pääsee työnjohto vähemmällä. Olen aina ihaillut vanhoja pilvenpiirtäjien rakentajia, jotka jossakin sadan metrin korkeudessa istuivat teräspalkilla mutustelemassa eväsleipiään.


  Polakkaa ei voisi vanhalla nimellään enää tehdä. Sehän vastaisi vihailmaisua niin kuin neekeri tai mustalainen. Archie Bunker sanoi puolalaista vävyään paksupäiseksi polakiksi.

  VastaaPoista