keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

piilomainontaa

Kerma ja Kahvi ovat lampaita, jotka nimellään mainostavat kahvia ja kermaa, joita saa Tuorlan kartanon kuppilasta, mutta siellä myydään myös lampaan lihasta tehtyä kestomakkaraa, joka minun suussani maistui talikynttilältä. Varhempina aikoina, kun olin vielä lapsi, valettiin kynttilät lampaarasvasta.

Ostin kokonaisen tiun vapaiden kanojen munia. Niiden ja luomukanojen välinen ero on siinä, että luomukanat eivät saa vapaasti nokkia mitä mieleen juolahtaa. Kanojen munat erottaa siitä, että puoli tiuta luomukanojen munia maksaa yhtä paljon kuin tiu vapaiden kanojen munia. Jos olisin kana, olisin mieluummin vapaa kuin luomu.

7 kommenttia:

 1. …"mahdollinen kehityssuunta"… meidän kiltti, kaikkea hyvää kannattava EU:mme, hahmoton ja tekijäksi mahdoton on tämä "Brysselin pehmeä monsteri".

  Olen 60-luvulta lähtien sattuman, so. erään naimakaupan sivujuonteena joutunut seuraamaan Italia-nimisen, olemattoman valtion ilmiöitä ja pyrkinyt niitä aktiivisesti myös unohtamaan. Siinä on mallia ja mafiaa kerrakseen erään kulttuurin hautaamiseen. Kaaosta ei meidän enää tarvitse odottaa.

  Laamasen Paavolaiskirjan hain aamulla kirjastosta ja silmäilinkin. Onkohan aika ajanut aiheen ohitse?
  Nyt olen kiinni Nabokovissa, jonka muisti puhuu: "Kehto keinuu kuilun yllä … kahden pimeyden välissä". En muistanutkaan kuinka taitavasti hän ottaa lukijan huostaansa.

  Nyt yritän syödä mansikoita ja viettää kesää, tuli mitä tuli!

  -

  Nämä kommentit kuuluisivat tietysti seuraavaan postaukseesi, olen pahoillani! (Sitä paitsi kanoilla ja lampailla on järjestynyt yhteiskunta vaikka eläisivätkin EU:ssa).

  hh

  VastaaPoista
 2. Ps. Pyrin siis olemaan vapaa minäkin, luomun jätän sille Tyrvään kirkon maalarille.

  hh

  VastaaPoista

 3. Pääasia, että Sote-juna jatkaa matkaansa ja että palkansaajapuoli paheksuu Valion johtajan varhaista eläkettä. Saksalaiset kyllä peippailevat hyvin, mutta suomalaiset ureiluselostajat elämöivät liikaa isänmaallisuuksilla. He unohtavat, että viheriöillä eivät potki nahkakuulaa valtiot, vaan valtioiden kansalaiset. Katsoin eilen ensimmäistä kertaa potkupalloilua televiissiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin muistan nähneeni kaverini kotona telkusta, muistan paikan ja huoneen kuinka Kannkunen hyppäsi kultaa, kha-hym, meille se sen hyppäsi, mutta en kuolemakseni muista kuka sen selosti tai kuulutti alkavaksi, Teija Sopanen?

   Luulen muuten juuri jalkapallon olevan sen jota ehkä kannattaisi seurata jos urheilua seurata aikoo. Toisin kuin jääkiekko näkyy jalkapallon liike ruudulla siedettävästi ja kuviot ovat 'hitaita', siis katsojan etu. Hitauttahan YLE ei muuten enää arvosta lainkaan vaan tyytyy halveksimaan kuulija/katselijoitaan.

   Mansikkasato saisi kyllä kypsyä nopeammin!

   hh

   Poista
  2. Muistelen, että kapteeni Horatio Hornblower olisi suomennoksen mukaan sanonut ha hmm, mutta taidat olla oikeammassa.

   Ovat niin pirun kalliitakin, mansikat. Olen tänä vuonna syönyt vain 2 kpl. Voi olla, että hinta kohta nousee odottaessani sen laskemista. Pääkaupunkiseudulla asuessani harrastin itsepoimintaa jossin Tuusulan ja Mäntsälän rajamailla. Kerran olin puskissa Puumalassa. Kysyin Suonenjoella muissa asioissa liikkuessani, että minkä takia mansikanviljelijät eivät koskaan saa parahultaista satoa, vaan aina huonon: milloin on liikaa sadetta, milloin liikaa paistetta. Paikkakuntalainen sanoi, että sen takiahan mansikanviljelijät menevät talveksi Espanjaan, koska siellä on eläminen halvempaa kuin Suomessa.

   Poista
 4. Tyrfvään kirkkomaalareista en osaa sanoa mitään. Toinen tuntuu ammentavan islamilaisesta perinteesta, mutta pulskemmasta en tiedä, vaikkei hänkään kuvaa ihmistä kuin osittain. Hyvä kun muistutit Pyhän Ollin kirkosta. Kyllä siellä täytyy käydä, jotta voi sanoa kuvista vankkumattoman mielipiteensä.

  VastaaPoista
 5. PS. Ei helkutti... Esko Salervo lukee radiossa Volter Kilven kirjaa Kirkolle. Anna mun kaikki kestää. Jotain se saappaista ensimmäisessä lukujaksossa hörisi. Saas nähdä, kuinka jännäksi käy.

  VastaaPoista