perjantai 22. elokuuta 2014

à la carte

Tilasin listalta Hitchcockin. Kokki kävi posauttamassa.

8 kommenttia:

 1. Jos tässä olisi kyse Wire'sta niin joku sanoisi: "There's a pattern here!"

  Naakkoja? hh

  VastaaPoista
 2. Naakkojapa hyvinkin. Niitä on nykyisin aika pirukseen maamme kirkonkylissä ja kaupunkien toreilla. Nämä naakat olivat Kemiön kunnan ällistyttävän rumassa liikekeskuksessa. Pula-aikana syötiin paremmissa ravintoloissa variksia ties millä nimikkeellä ja hyviä olivat. Mites naakat? Valkoposkihanhet voisi panna pakkaseen ja lähettää Brysseliin.

  VastaaPoista
 3. Minulle nuoruudessani opetettiin että naakat ovat kulttuuriympäristön eläimiä. Siksi niitä ei ollut Helsingissä mutta kyllä Turussa. Nyt täällä on mainitsemiesi lisäksi, luoja armahda, sivistyksen korkein aste, runsaslukuinen kanipopulaatio. Eivät edes juokse karkuun jos niitä hätyyttelee, löntystelevät, sablarens! Hanhi/kani-bouillabasse piristäisi ravintolaelämää kivasti.

  hh

  VastaaPoista
 4. Niin opetettiin minullekin, ja kulttuuriympäristön keskikohdassa oli harmaakivinen keskiaikainen kirkko tai kirkko kumminkin, joka soi naakoille hyvät pesimäolot. Naakat valtaavat kulttuuriympäristöt ja varikset taitavat painua takaisin metsiin, kun niiltä viedään kunnon kaatopaikatkin. Korpeistakin tuli kaatopaikkaintuja. Lokit ovat olleet sitä aina. Viimeiset kaatopaikkakeikkani olen tehnyt Keravalla.

  VastaaPoista
 5. Kulinaarinen kulttuuripläjäytys ja tähteitä odotteleva rivi tyrkyllä. Kaatopaikoilla ja niiden läheisyydessä kiertelin itsekin, jossain vaiheessa elämääni, tutkaillessani lintuja ja niiden elintapoja...:)

  VastaaPoista
 6. Tuota noin... Söin kyllä osan pahvipohjaisesta pitsasta, jossa oli tappavansuolainen mössö päällä. Aika tiheässä on ruokapaikkoja, joihin ei toista kertaa mene.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. En voi kyllikseni moittia maamme pilattuja kirkonkyliä ja kyläympäristöjä.

   Poista