lauantai 23. elokuuta 2014

kuolonpelto

Yhtä paljon kuin elämää on kuolemaa. Dragsfjärdin kirkko.

14 kommenttia:

 1. En ole koskaan tullut ajatelleeksi hautausmaita kuolonpeltoina, mutta siitähän todella on kyse. Pelto ja kuolonpelto, yhtä kauniita ja rauhoittavia molemmat. Vanhoissa kirkoissa on tunnelmaa ja sitä olet keräillyt ahkerasti tämän kesän aikana, käynyt ja kuvannut paikoissa, joissa harvemmin tulee vierailtua. Hienoja kierroksia ja jotain niistä on jäänyt katsojan ja lukijan reppuun, ajatuksia ja elämyksiä. Kiitos...:)

  VastaaPoista
 2. Olen kierrellyt entisten seiskarilaisten asuttamia rannikkopitäjiä ja kuvannut sukulaisten hautakiviä. Sisäsiittoisessa saaressa melkein kaikki olivat sukua toisilleen. Monien seiskarilaisten evakkomatka päättyi Turunmaan saaristoon, jossa osoisäni isäkin kohtsi maisen matkansa pään.

  VastaaPoista
 3. Hautakivistä puheenollen, kävin Pyhtään Kaunissaaressa v-95 ja pystytin telttani uljaan rantamännyn kupeelle saaren hautausmaan viereen. Siellä oli haudattuna Suomenlahden saarilta peräisin olevia vainajia. Vielä on muistissani suursaarelainen sukunimi Porkka joita luulen olleen useita.
  Saaressa olevaan kylään muuten näkyi Suursaari kirkkaalla ilmalla hienosti, halvalla pikkukiikarilla yksityiskohtiakin runsaasti. Oli hieno kokemus se elokuinen viikko. (Noinkohan olen jotain sinulle kertomut aikaisemmissa blogeissasi?)

  hh

  VastaaPoista
 4. Ps. Luin muuten aluksi tämänkertaisen otsakkeesi 'kuolonpeloksi'. Pitsit sekaisin sai minut oikealle tielle, kiitos!

  hh

  VastaaPoista
 5. https://www.youtube.com/watch?v=HCr1nO_DuhE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi niin että youtube ilmoitti 'ei käytettävissä'.

   hh

   Poista
 6. https://www.youtube.com/watch?v=HCr1nO_DuhE

  Harmillista!

  Pitäisiköhän sinun päivittää Adope Flash Player?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harmi on. Yritin Adopen päivitystä mutta se menee vikaan, ehkä sekoilee Google-chromen kanssa. Troubleshooting vaatii perehtymistä ja jää toistaiseksi.

   hh

   Poista
  2. Pystytkö katsomaan juutuuppia. areenaa ja arkistoa ollenkaan, vai onko tämä jokin kerrallinen juttu. Jos mulle tulee ongelmia, lähtee oitis puhelu Nokialle tai Arabianrantaan. Poika on melkein polvihousuisesta hoitanut tietokoneeni vaivat. Kuukkeli tarjoaa sikeästi chromea, mutta olen pysytellyt iät kaiket Firefoxissa siirryttyäni siihen Explorerista. Olen kokeillut muitakin selaimia, mutta tottumus on toinen luonto. Sitäpaitsi sitä mikä toimii hyvin, ei kannata korjata.

   Poista
  3. Tämä on satunnainen asia joka ilmenee joskus kun naputtelen osoitteen yläriville. Toimintavalmiiden linkkien, Areenan ym kanssa en muista juuri vaikeuksia olleen. Juttu on niin harvinainen, muutama per vuosi, etten ole viitsinyt paneutua siihen kunnolla enkä ehkä nytkään. Netti on minulle kiva lisä elämässä mutta yritän pitää sen mahdollisimman yksinkertaisena. En edes tiedä miten tältä näppäimistöltä saan kursiivin käyttöön.

   Tämä chrome tuli vahingossa kun keväällä jouduin hankkimaan uuden nettiosoitteen gmail'sta päästäkseni Saksan eBayhin. Siellä vaativat hakkerointien vuoksi salasanan vaihtoa ja sivusto meni kohdallani jumiin. Aikoinaan tuli hankittua Mac kun Windows ei oikein maistunut ja olen pärjäillyt Safarilla. Ei se kai paras selain ole mutta se tottumus!
   Ok.

   hh

   Poista
 7. Muistelinkin, että sulla on makki. Jotkut makkilaiset ovat siiryneet käyttämään Firefoxia, koska Hesarin lukeminen on takkuillut. Koneet ovat koneita. Jos ihminenkin on kone, ei sillä ole vapaata tahtoa.

  VastaaPoista
 8. hh

  Kokeiles vielä niin, että valitset youtubelinkin, sitten klikkaat oikealla puolella, mikä mahdollisesti avaa valikon, jossa ylinnä on Avaa. Klikkaa sitä. En tiedä, toimiiko makissa, mutta jos toimii, tulee Junnu Vainio Kaunissaari.

  VastaaPoista
 9. Vaikuttavia kuvia, tykkäsin ensimmäisestä, aiheesta huolimatta tai sen vuoksi ja kuvakulma oli tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ylimmäinen kuva on paras, vaikkei kirkko siinä olekaan arkkitehtonisesti kokonaisena. Kävin selaamassa blogisi verrattoman hienoja kuvia.

   Poista