lauantai 8. marraskuuta 2014

aidattu

Armeija on asettunut visusti aidan taakse tai valvoo muuten reviireitään. Ajatus armeijan vähittäiseksi vetäytymiseksi saarelta on osoittautunut ennenaikaiseksi. Virkapukuista sotilashenkilöstöä ei seisoskele vartiossa, vaan valvonnasta huolehtivat elektroniset laitteet. Jos menen terassille kahville, minua tuijottaa tulenjohtotornissa olevan kameran kalansilmäobjektiivi, jonka rinnalla lintumiesten kiikarit ja kaukoputket ovat hiekkalaatikkoleluja. Suurin osa armeijan toiminnasta on illegaalista. Saaren kalliot ovat enimmäksen onttoja. Sijaintinsa vuoksi saarta on sanottu Itämeren silmäksi. Luulen, että se on myös korva.

4 kommenttia:

 1. Olisikin kornia, jos armeija seisoskelisi fyysisesti ojennuksessa vartiopaikalla - vartioimassa tyhjää.
  Sanoit että saari on enimmäkseen ontto, onko armeija kaivautunut sinne.
  Kiva kuva tuo ensimmäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Armeijan tärkein tiedustelu ja valvonta on turvassa kallioluolastoissa. Kentät ovat paraateja ja metsät roiskintaa varten.

   Poista
 2. Mielenkiintoiset kuvat. Täällä kaupunkin käsittääkseni osti ne Neulamäen maanalaiset tilat. Melkoinen sokkelikko siellä lehden mukaan onkin. Saa nähdä, mihin käyttöön tulevat. Olen leikilläni sanonut, että nyt voisi sitten seuraavaksi aloittaa metron rakentamisen tänne, kun alatori alkaa olla valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea. Puijonmäki on myös osin ontto, mutta kaupunki ei tiedä, mitä tyhjällä tekisi. Onhan sille suunniteltu jos mitä yppylän vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Minusta Puijon laelle riittää se mitä siellä jo on. Miksi torttua tortun päälle? Juoppokin luulee humalan paranevan mitä useamman ryypyn ottaa. Helsingin metroa on sanottu maailman lyhyimmäksi. Nyt voisi Kuopio taas näyttää pintansa.

   Poista