lauantai 28. helmikuuta 2015

seiskarin kirkko

Valokuvapostikortissa lapset ja kissa menevät pyhäkouluun.

6 kommenttia:

 1. Siitä se alkoi kasvatus tottelevaisiksi kansalaisiksi.

  hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja teki se hyvää mirrillekin. Pyhäkoulusta sai ainakin Kotkassa raamattuaiheisia kiiltokuvia, joita liimasin pieneen sinikantiseen kouluvihkoon. Lisäksi kävin kristillisessä poikakerhossa.

   Poista
  2. Selvyyden vuoksi, en koskaan käynyt pyhäkoulua ja olin siitä naapurin pojalle kade. En olisi päässytkään, äiti oli allerginen kaikelle mikä tuoksui järjestyneeltä hengellisyydeltä. Kiiltokuvat, joo, niitä oli sellaisia sarjoja ja niitä vaihdettiin. Sitten tulivat ne kahvipakettien autokuvat.

   Vielä aikuisena, oliko 90-lukua, näin runsaan vihkon tulitikkuetikettejä Lähetyskirpputorilla Roballa. Vihko oli kalliinpuoleinen enkä raaskinut ostaa mutta kotona tulin katumapäälle ja soitin, että josko pitäisitte huomiseen?? Joopa-joo, joku oli ollut vikkelämpi.

   hh

   Poista
  3. Postimerkkejä myös kerättiin, ja karkkipapereita Fatzerin sekalaisista ja muovisia autonmerkkejä, joita kiinnitettiin hattuun. OKA-kahvipaketeistä keräsin filmitähtien kuvia, joita kannoin perstaskussa, kunnes ne menivät pesuun housujen mukana. Minäkin olin aikuinen 90-luvulla ja Roballa on edelleen lähetyksen kirppari.

   Poista
 2. Oli se hienoa, että oli mihin mennä. Olkoonkin sitten kirkko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se hyvä päästä lastenkin vähän tuulettumaan.

   Poista