maanantai 4. toukokuuta 2015

haahkojen kauhu

Kaikki mikä tähän aikaan lentää ilmassa on nimeltään haahka, väitetään täällä. Ehkä vähän liioitellen sanottuna on niin, mutta tänään näin kolmen merikotkan parven, vaikeasti kuvattavan ilman lintuputkea, mutta yksi siivekäs sentään tarttui tunnistettavana muistikortille.

12 kommenttia:

 1. Ihan kuin leija saaren yllä. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ei näe Kaivarin yllä.

   Poista
  2. Månne ön heter Westö då?

   Poista
  3. joo, det är där vi en gång gått -ö=

   Poista
 2. 40-luku. Isä näki merikotkan istuvan männyn oksalla pihassamme. Hän huusi innoissaan minulle joka olin keittiössä: "äkkiä tänne, tuolla se lentää!" Muistan tilanteen selvästi ja näin sen. Minulle jäi tapahtumasta selkeä muisti- ja näköjälki, voin vieläkin palauttaa kuvan "silmiini". Näin väärän linnun, variksen.

  Erehdys oli selkeä, faija oli nähnyt kotkia Porkkalassa ennen sotia.
  Vieläkin harmittaa. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsia joskus juksataan. Villekin uskoi pienenä takuuvarmasti, että lumi lentää huoltomiehen lumilingosta suoraan Aprikkaan.

   Poista
 3. Asetinkohan sanani hassusti päin? Kyllä se kotka siinä puussa oli ollut, minä vain katsoin väärään suuntaan. Isä ei siis ollut ekakertalainen joka olisi sotkenut kotkan vaikkapa hiirihaukkaan :-) tai varikseen :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just just. Minä tietysti ajattelin väärin ja että ei kai nyt sentään Oulunkylässä merikotkia ole nähty.

   Poista
  2. Kyllä isäkin tietysti välillä juksasi mutta pienemmisssä asioissa. Kotkan pääsin todistettavasti näkemään Kökarissa kesällä -97, sitten useitakin.

   Poista
  3. Näin siivekkään ilmojen valtiaan ensikerran Kolilla. Isot pojat kertoivat, että kun kotka lentää metsän yllä, niin linnut peloissaan vaikenevat. Täällä alkaa varsinainen säpinä, kun kotka ilmestyy maisemiin.

   Poista
  4. Kuinkahan hyvä saalistaja kotka lopulta on? Taannoin kiipesimme Liedon muinaislinnan laelle ja siellä sattui lentämään meidän alapuolellamme kotka ihan läheltä. Kovin laiskat ja hitaat olivat siiveniskut. Jospa uljas kotka onkin alunperin haaskansyöjä?

   Poista
  5. Merikotka pelastettiin sukupuuton partaalta haaskojen avulla. Uljas kotka napsii vedestä linnunpoikia ja aikuisia haahkojakin, esimerkiksi. Se ei kalasta. Viime aikoina se on oppinut syömään merimetsoja, yksiä EU:n turvatteja, joita vihreät rakastavat ja kalastajat vihaavat.

   Poista