perjantai 26. kesäkuuta 2015

taukopaikka

Lahnajärvi muistoissamme. Se oli Suomen ensimmäinen autoilijoille ja matkustavaisille rakennettu taukopaikka, joka valmistui vuoden 1952 Helsingin olympialaisia varten. Kahvila tuli kuuluisaksi runsaista katkarapuvoileivistään. Lahnajärven ravintola ja huoltoasema lopettivat toimintansa marraskuussa 2008, kun Helsingin ja Turun välinen ABC-moottoritie avattiin liikenteelle.

4 kommenttia:

 1. Noin on autiota. Sitä en tiennyt, että se valmistui Olympialaisia varten, mutta tuolla on pidetty taukoa useammankin kerran. Piti pitää huoli, ettei joku bussilastillinen matkustajia juuri purkautunut ovesta sisään. Silloin oli pitkä kassajono. Ja tuollahan oli se keltainen Ufo, joka on nyt on WeeGeen pihalla Tapiolassa. Ja oli sellainen lasten kiemuraliukurata järveen, oliskohan ollut ihan ensimmäinen, no ainakin ensimmäisiä lajissaan. Kuvista ei voi kuvitella, kuinka suosittu se paikka oli. Nyt ei tule enää edes koukattua Lahnajärven kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet tulivat Ruotsin-lautalta ihan varmasti kupla otsassa. Bussissa ei ollut vessaa. Onneksi oli Lahnajärvi. Lahnajärvelle täytyy tosiaan koukata, jollei ajele kaikessa rauhassa vanhaa tietä.

   Poista
 2. Näin ne vanhat kunnon taukopaikat katoavat ja tilalle tulee ABC aakkoset. Ei hyvä!

  VastaaPoista