perjantai 28. elokuuta 2015

tohtoritalo

Tällä asuinrakennuksella on Jan-Erik Andersson väitellyt taiteen tohtoriksi. Suhtaudun taiteilijuustohtoriuden tieteelliseen näyttöön hyvin varauksellisesti. Rakennusta sanotaan lehtitaloksi kaiketi sen eräiden lehdenmuotoisten ikkunoiden takia, jotka luonnonpuiden lehvästö kuvanottajan näkökulmasta katsoen tähän vuodenaikaan armeliaasti peittää. Ilmiö sijaitsee Turun Hirvensalossa kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen kotitalon tuntumassa, mutta olisi parhaimmillaan jossakin huvipuistossa.

4 kommenttia:

 1. Tyttäreni meni aikoinaan Taik'iin opiskelemaan teksiitinsuunnittelua. Hänestä kuin myös muistakin hänen kanssaan aloittaneista tuli sittemmin 'taiteen maistereita'. Tytär oli omalta 'kurssiltaan' ainoa joka sai alaltaan pysyvän työpaikan mutta reilun vuoden jälkeen työnanataja eli Stockmann vaihtoi hänet kaupalliselle puolelle, ota tai jätä! Hänelle se ei sopinut joten nyt he kaikki ovat freelansereita tai opiskelleet uuden ammatin. Suomessa on kaksi alan suunnittelua tarvitsevaa yritystä, Finlayson ja Marimekko. Koulutettuja suunnittelijoita lienee sadan ylittävä lukumäärä.

  Ehkä työtilanne olisi heillä parempi jos he olisivat kaikki tohtoreita. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tittelit... Meitä freelansereita on moneksi. Minun alallani puhuttiin myös senttareista. Se oli titteli vapaille toimittajille, joille maksettiin heidän kirjoittamistaan jutuista jutun pituuden mukaan, joka mitattiin palstan täyttävinä senttimetreinä. Minun aikanani ei enää ole ollut niin, mutta monien lehtien osalta on täytynyt tyytyä vakinaiseen juttupalkkioon, suurempaan tai pienempään. Nuorena kuvataiteen harrastajana ansaitsin parhaimmillaan tauluillani enemmän kuin mitä sain kuukaudessa viheliäisestä palkkatyöstäni. Minulla oli hyvät mesenaatit.

   Poista
 2. Huvipuiston majalta näyttää. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohtorikoulutettavan taideluomus. Taiteella eikä kaikilla titteleilläkään ole rajoja. Jos on valelääkäreitä, niin on vale-kuvataiteilijoitakin. Takavuosikymmeninä oli tapaus, jossa Taiwanissa tauluja maalauttanut suomalaismies signeerasi taulut omalla nimellään.

   Poista