sunnuntai 5. marraskuuta 2017

reformoitu

Ruskon keskiaikainen kivikirkko kuuluu maamme pienimpiin ja rakennettiin pääosiltaan 1400-luvun keskivaiheilla. Vierailu kirkossa ei onnistunut suntion vapaapäivän takia, mutta sisällä voi käydä muuna ajankohtana.

6 kommenttia:

 1. Omaa jylhää kauneuttaan on harmaasävyisessä kivikirkossa, viestinä satojen vuosien takaa. En lakkaa ihmettelemästä Suomen kirkkojen määrää ja laatuisuutta. Joskus niillä on ollut merkitys, jota tämän päivän ihmiset eivät enää ymmärrä.

  VastaaPoista
 2. Keskiaikaisten jykevästi hengellisyyttä henkivien kivikirkkojen lukumäärästä minulla ei ole muuta käsitystä kuin että jonnekin sadan pintaan niitä löytyy. Olen poikennut myös ortodoksisissa kirkoissa. Polvijärven venäläisvaikutteinen kirkkorakennus on arkkitehtoninen helmi.

  VastaaPoista
 3. Kun mainitsit Polvijärven, saatan kertoa, että olen vienyt ekumenian merkeissä seurakuntaryhmän vierailemaan Valamon reissulla myös Polvijärvellä varta vasten. Kannatti käydä! Muutkin itäiset ortodoksikirkot ovat kauniita sillä alueella, mm. Ilomantsissa.

  VastaaPoista
 4. Valamon kirkossa on hyvä kaiku, mutta minun korvilleni liian kova. Pidän enemmän ortodoksisten puukirkkojen akustiikasta.

  VastaaPoista
 5. Kaunis keskiaikainen kirkko ♥ ja hienot kuvat.

  VastaaPoista
 6. Minustakin se on kaunis eikä kooltaan mahtaileva. Vierailu sisällä odottaa aikaansa. Ensin olin sisähoidossa Vahdon kirkossa.

  VastaaPoista