sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

narsistit

Narsissi on saanut nimensä kreikkalaisen Narkissos-nimisen nuorukaisen mukaan. Samasta lähteestä on lähtöjään narsismi ja tautiluokitukseen kuuluva narsistinen persoonallisuushäiriö.

Kreikkalaisessa mytologiassa kauneudestaan kuulu nuorimies nimeltä Narkissos saapuu peilityynelle vuoristolähteelle ja kumartuessaan juomaan hän rakastuu kuvajaiseensa. Koska mikään ei saa häntä poistumaan kuvajaisensa ääreltä, hän menehtyy niille sijoilleen ja hänen kuihtunut ruumiinsa muuttuu keltavalkoiseksi kukaksi, jota aletaan kutsua hänen nimensä mukaan narsissiksi. Kuvassa Turun Teatterisillan narsissinkukat on jalostettu kokonaan keltaisiksi. Pääsiäisen jälkeen ne mukuloineen jaetaan kaupunkilaisille.

2 kommenttia:

  1. Kyllä narsistit antavat väriä ankeaan (mutta normaaliin) huhtikuiseen harmauateen. Kukkaset olivat kovin aikaisin myynnissä ja muutama ostamamme ei tänä keväänä oikein ollut runsaskukkaista lajiketta. Väärin ostettu. Hyvää vapun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Hyvää myös sinulle. Yks hallayö kaatoi nämä narsissit. Kukkain kukoistus ja riemu muu ei kestänyt paria päivää kauemmin.

    VastaaPoista