torstai 10. toukokuuta 2018

jälkikuvia

Kävin helatorstaina Ruissalon ekumeenisessa taidekappelissa katsomassa Turussa asuvan taitelija Hannu Konolan Jälkikuvia-näyttelyn, jota taitelija itse on luonnehtinut seuraavasti: ”Psykologiassa jälkikuva määritellään näköaistimukseksi, joka jatkuu sen aiheuttaneen ärsykkeen lakattua vaikuttamasta. Maalausteni aiheet ovat eräänlaisia jälkikuvia arkipäivän tapahtumista – niiden sisällön pohdintaa. Usein tämä sisältö alkaa avautua, kun maalaan kuvaan enkelin – joskus sinne livahtaa pirukin. Monta kertaa vasta ikään kuin jälkikuvana näkee jonkin vähäpätöiseltä tuntuneen asian tai tapahtuman vaikutukset omaan ja lähimmäisen elämään. Kaikella on merkityksensä”

Kappeli on ulkoisesti epämääräinen, mutta sisältä kiintoisa.

2 kommenttia:

  1. Tämän näkemisestä paikallaan olen unelmoinut. Vielä se ei ole toteutunut. Hiukan mietityttää, onko näin voimakasta arkkitehtuuria henkivä rakennus oikea paikka taulutaiteen näyttämöksi.

    VastaaPoista
  2. Havainto on oikea. Tilan arkkitehtoninen olemus on jo sinällään taideteos. Tässä on malliesimerkki siitä, mitä tarkoitetaan sanonnalla "torttua tortulla".

    VastaaPoista