maanantai 6. elokuuta 2018

iesus hominum salvator

Turun vähäväkinen paavinkirkon seurakunta saa uudet jäsenensä etupäässä maahanmuuttajista, mistä uusimmat haudatkin kertovat.

Kalmiston arvopaikalla on Helsingin katolisen hiippakunnan piispana toimineen Paul Michael Verschuren hauta. Sivummalla on rivistö luostariveljien ja poikamies-isien muistolaattoja.

Turussa kirkon yhteydessä toimii vieraskotia pitävä muutaman sisaren birgittalaisluostari. Sisaria on koko maailmassa vain kuutisensataa.

Italialaislähtöinen Casagranden suku on vaikuttanut Suomessa ja erityisesti Turussa 1900-luvun alusta mm. yritysjohtajina ja arkkitehteinä.


2 kommenttia:

  1. Massiivinen krusifiksi yläkuvassa on jotenkin paikalleen tökätyn oloinen ei kaunista eikä herätä hartautta haudoilla kävijässä. Ajattelen, että tyhjä risti on paras hautausmaan symboli, se on eräänlainen voiton merkki, kuoleman voittajan tunnus.
    Pyhän Sydämen Sisarkunta (ursuliinit) kiinnostaa tutustumismielessä, heitä on Suomessa aika vähän. Turun birgittalaissisarten luostarissa olen useammankin kerran yöpynyt, heillä on vaatimaton ja rauhallinen vieraskoti kirkkonsa kupeessa.

    VastaaPoista
  2. Minustakin tuo krusifiksi tuossa on jotensakin kamala. Hautakivessä on piispan oma vaakuna. Ursuliineja ei Suomessa näyttäisi olevan muualla kuin Jyväskylässä ja Helsingissä. Turun katukuvassa näkyy joskus jokunen birgittalainen.

    VastaaPoista